Spotify kromě aktuálně oblíbených podcastů, nespočtu různorodých playlistů, nebo Car Thing, nabízí také Stations, velmi odlehčenou aplikaci na stream hudby s možností poslechu jen skrze vytvořené playlisty od Spotify na řadu žánrů. Bohužel, s tímto zajímavým pokusem se budeme muset 16. 5. rozloučit.

U nás ve Spotify rutinně provádíme řadu experimentů s cílem vyladit zážitek z poslechu,” říká tiskový mluvčí Spotify magazínu TechCrunch. „Některé tyto pokusy vydláždí cestu k vylepšení uživatelského prožitku. Další pokusy poslouží jen k výzkumu. Spotify Stations Beta byl jeden z takových experimentů.

Stations vynikají ve své jednoduchosti. Když aplikaci spustíte, ihned vám začne hrát hudba a nemusíte dlouze hledat tu nejvhodnější písničku nebo playlist. Playlisty se zde ale nazývají Stanice a nemůžete si mezi nimi vybrat čím začnete. Kdybyste opět našli chuť si pustit, řekněme, osmdesátkové hity, aplikace si poslední písničku pamatuje už z minula a posloucháte dál.

Stations ukončujeme 16. 5. Stanice, které jste si vytvořili, zmizí. Můžete si je ale stále poslechnout na Spotify. Stačí se přihlásit se svým Stations účtem. Objevte playlisty vytvořené pro vás a k tomu milióny písniček a podcastů.” Tato zpráva se objeví, když se přihlásíte na internetových stránkách Stations.