Stejně jako Spotify neoznamuje dopředu chystané novinky, tak ani s předstihem neinformuje uživatele o tom, že plánuje některou z funkcí aplikace rušit. Přesně to je případ módu Car View (Spotify Auto), který z populární aplikace prostě zmizel. 

Vyjádření přišlo až poté, co se na oficiálních diskuzních fórech začaly množit stížnosti naštvaných uživatelů. Moderátor potvrdil, že tato funkce byla z aplikace odstraněna, aby „uvolnila místo chystaným inovacím.“ Vývojáři prý zkoumají nové způsoby, jak usnadnit poslech hudby, respektive ovládání aplikace za jízdy. Aktuálně ovšem v aplikaci žádný alternativní způsob ovládání za jízdy není, proto moderátor doporučuje ovládání přes Google Asistenta (uživatelé iPhonu mohou využít Siri). 

Bohužel, v praxi to není tak jednoduché a teď nenarážíme na to, že ani jeden z asistentů neovládá češtinu. Problémem je spíše nespolehlivost. Při vyslovení povelu „Ok Google, Play Spotify <název písničky>“ v našem případě často docházelo k tomu, že Google nespustil přehrávání, nýbrž název songu prostě vygoogloval. Místo usnadnění ovládání přehrávače během řízení způsobuje navrhované řešení spíše komplikace. 

Nová auta mají většinou mají Apple CarPlay nebo Android Auto, které řeší ovládání po svém. Jak ale dokazují četné stížnosti na diskuzních fórech, spousta lidí funkci Car View stále používalo. Někteří obvinili dokonce společnost Spotify, že ji zrušilo, aby donutila zákazníky ke koupi specializovaného přehrávače Spotify Car Thing s obdobným ovládacím rozhraním. Toto zařízení se ovšem dá zatím koupit pouze na pozvánku.