Platforma Spotify nabízející streamování hudby a podcastů ohlásila, že díky nové funkci lze nahrávat podcasty i jako videa. To odemyká zcela nové možnosti tvůrcům. Ti mohou své epizody nahrávat pomocí serveru Anchor, který byl přímo pro podcasty navržen a Spotify jej koupilo v roce 2019.

V souboji o nejpopulárnější platformu pro video podcasty, respektive vidcasty, doposud vítězil YouTube, a to poměrně jednoznačně. I u nás máme mnoho pořadů, které by prostě pro obecenstva bez videa nebyly tak atraktivní. Podle samotného Spotify video umožňuje „hlubší propojení s obsahem“.

Video podcasty nejsou však úplnou novinkou. Ve Spotify se začaly objevovat již od poloviny roku 2020. Od té doby se postupně zvyšoval počet tvůrců, kteří tuto možnost měli dostupnou. Momentálně je ale dostupná pro každého ze země, kde je funkce podporovaná. Těmito státy jsou: Spojené státy, Velká Británie, Kanada, Austrálie a Nový Zéland.

Podle Spotify by funkce měla být v budoucnosti dostupná i v jiných zemích, snad i tedy u nás v České republice a na Slovensku.