Spotify se postupně snaží zlepšit své uživatelské rozhraní a skrz posledních několik aktualizací, které byly vydány/spatřeny během posledních měsíců, dává najevo, že nechce být bráno jako pouhá platforma pro streamování hudby. Vývojáři postupně z aplikace dělají něco jako sociální síť, kde bude snazší ukázat svým známým, co zrovna posloucháte. Teď se staly centrem pozornosti uživatelské profily.

Když si v mobilní aplikaci rozkliknete profil svůj nebo kohokoliv jiného, nejedná se po vizuální stránce o žádné veledílo. Jak ale v příspěvku na Twitteru upozornil Chris Messina, jenž mimochodem vynalezl hashtag, Spotify bude mezi další a další uživatele rozšiřovat zcela nový design profilů, který se přizpůsobuje moderním trendům a také oné vizi udělat z platformy sociální médium.

Jakmile si rozkliknete svůj profil, uvidíte, jak dlouho na Spotify působíte, které předplatné využíváte nebo kolik lidí sledujete/vás sleduje. Zajímavě vypadá také rámeček s nápisem „Discover more features“, kde vám aplikace doporučí, co byste ještě mohli udělat pro dosažení lepších zážitků z poslechu hudby. Na vašem profilu samozřejmě nebude chybět ani ukázka playlistů či oblíbených umělců.

Všimněte si také nápisu „What's your vibe for today“, který se nachází nad Chrisovým jménem. Je možné, že by mohl sloužit jako status, kde budeme moci dát ostatním najevo, jak se zrovna cítíme.

Líbí se vám nový design, nebo byste raději zůstali u toho současného?