O prvním hardwarovém kousku Spotify víme už přes dva roky, teprve teď si ho ale může koupit kdokoli z USA. Poprvé se k zákazníkům začaly přehrávače dostávat už minulý rok, tehdy byl ale prodej na pozvání a později jste museli čekat v nekrátké frontě.

Car Thing je hudební přehrávač do auta. Bude mít dotykovou obrazovku, tlačítko a kolečko, kterým se dá v prostředí pohybovat. K jeho ovládání můžete použít i hlasové příkazy, které bude podporovat. Ke koupi vám stačí devadesát dolarů (asi 2 000 Kč) a předplatné hudební hnihovny.

Spojíte jej prakticky s jakýmkoli autem, stačí, když bude mít možnost připojení přes AUX či Bluetoooth a dostupný zdroj energie. K vašemu telefonu se připojí právě přes Bluetooth a bude se chovat jako jeho externí displej uzpůsobený pro ovládání v autě.

Nechybí řada dalších funkcí, jako přenastavitelná tlačítka nebo vlastní chytrý asistent společnosti. Car Thing je užitečné především, pokud při poslechu Spotify při řízení chcete obrazovku mobilu využívat pro jiné účely. Dovolí vám totiž zůstat na navigaci a zároveň přepnout na nový podcast.