Carl Pei před rokem oznámil, že odchází z vedení OnePlus a založil firmu Nothing. Firma stihla vydat sluchátka Nothing ear (1) a tento rok by podle náznaků mohl být smartphone.

Spoluzakladatel OnePlus Carl Pei aktuálně škádlí celý Twitter svými tweety, které naznačují, že jeho firma Nothing spolupracuje se Snapdragonem a že v připravovaném smartphonu bude tepat procesor od známého výrobce čipů. Pei například napsal, že se vrací k Androidu a jak si chválí Android 12. Snapdragon pod tuto zprávu přidal GIF, vítajícího zpět. 

Zdroje magazínu 91mobiles tyto domněnky potvrzují. Nothing pro tento rok připravuje nejen svůj první smartphone se Snapdragon procesorem, ale i power banku. Specifikace obou zařízeních nejsou jasné. Taktéž je otázkou, z jaké řady čipů si Nothing vybere. Firma útočí na nižší ceny, jak jsme viděli u sluchátek. Z minulosti si pamatujeme, že OnePlus dával do svých telefonů převážně ty nejlepší procesory od Snapdragonu, které byly zrovna dostupné. Je možné, že by Nothing nabízel něco podobného tak jako OnePlus dříve?

Pokud se novému výrobci gadgetů všechno povede, mohla by vzniknout další silná značka s opět netradičním jménem, tak jak to má Carl Pei ve zvyku.