Jedním ze zajímavých únorových smartphonů byl i Realme GT Neo5, který v současné době nabízí nejvyšší výkon nabíjení na trhu. Dostupný byl zprvu pouze v Číně, avšak během MWC 2023 představila společnost i jeho globální model (Realme GT3), jenž zamíří do dalších koutů světa. Čínský model by mohl časem obdržet i levnějšího brášku.

Momentálně se spekuluje o dostupnějším telefonu Realme GT Neo5 SE, který by si teoreticky mohl zachovat podobný design, a to včetně RGB světla na zadní straně, jenomže specifikacemi se bude výrazně lišit. Změny mají nastat už pod jeho kapotou, kde se namísto Snapdragonu 8+ Gen 1 bude nacházet čipset Snapdragon 7+ Gen 1. Ten ještě nevyšel, avšak podle dřívějších informací se od prvního zmíněného čipu nebude výkonnostně lišit nějak výrazněji.

Co se výdrže týče, Realme GT Neo5 SE podle všeho nabídne 5 500mAh akumulátor, který bude možné nabíjet „pouze“ 100W výkonem. Na povrchu bychom se měli setkat s 6,74palcovým AMOLED displejem o rozlišení 2772x1240 pixelů, jehož obnovovací frekvence bude až 144Hz. Potěší i slušná maximální jasnost, která by se mohla dostat na 1 450 nitů.

Záda telefonu budou osazená kamerovým modulem se třemi snímači. Rozlišení toho hlavního má být paradoxně vyšší než u klasického modelu, údajně totiž bude 64Mpx. Doprovázet jej má 8Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro kamera.

Vzhledem k tomu, že čipset Snapdragon 7+ Gen 1 s nejvyšší pravděpodobností dorazí v dubnu letošního roku, by mohl smartphone Realme GT Neo5 SE vyjít někdy ve druhém kvartálu.