Panasonic v rámci herní konference Gamescom představil herní reproduktor, který si místo na stole bude hovět na vašich ramenou a krku. Tento WIGSS SC-GN01 SoundSlayer má čtyři reproduktory i True MAGESS, ale o těchto podivných zkratkách až později.

Koncept přemístění zvukové periferie z hlavy za krk není unikátním konceptem, s ideou eliminace nepříjemného dlouhého nošení sluchátek se do podobného produktu s podobnou cenovkou pustila Sony v roce 2019 pouze s dvěma reproduktory, a ještě o rok dříve také Bose, ovšem s o sto dolarů vyšší cenou.

Zvuk z tohoto zařízení vás podle společnosti obklopí a díky své konstrukci nabídnou „obrovské zvukové pole“.

Důležitou součástí jsou pak dva mikrofony, které kromě potlačení okolního hluku k těm „na drátě“ nepropustí ani ozvěnu toho „obrovského zvukového pole“, které si tak budete moci užívat i s vypnutou funkcí push-to-talk.

A teď k těm podivuhodným zkratkám. SoundSlayer je podle Panasonicu tzv. „WIGSS“, to v překladu znamená „nositelný herní reproduktorový systém“ a ten disponuje True MAGESS („majestátní rozšířený zvukový systém herního prostředí“). Vzhledem ke zvláštní struktuře zkratek ale autoři nejspíš mysleli i na jejich zkrácené významy, když totiž vypustíme přebytečná „Ska“ dostaneme v překladu paruky a mágy.

O zajímavý produkt by se mohlo jednat pro kohokoli, kdo je ochoten kvůli pohodlnosti za přechod ze sluchátek zaplatit asi 200 dolarů (cca 4 500 Kč). O tom, jaký zvuk za svou cenovku ale nabídnou, se dozvíme až v recenzích.