Galaxy Unpacked jsme očekávali už nějakou dobu, dnes je však konečně tady. Byly oficiálně představeny nové telefony a tablety, aktualizace hodinek nebo plány Samsungu na ochranu planety. Přináším pro vás souhrn těch nejdůležitějších novinek.

SAMSUNG GALAXY S22 A S22 PLUS

Galaxy S22 je podle Samsungu ideální na tvorbu fotografií a videí. Telefon disponuje 6,1 palcovým displejem o obnovovací frekvenci 120 Hz a 3700 mAh baterií. Díky operační paměti o velikosti 8 GB by se vám neměly sekat žádné programy a telefon by měl být skvělý na multitasking. Vybrat si můžete mezi dvěma variantami interního úložiště – 128 GB a 256 GB.

Galaxy S22 disponuje třemi zadními kamerami. Ta hlavní má 50 megapixelů, ultra-široká 12 megapixelů a ta, jež poskytuje 3x optické přiblížení, má 10 megapixelů.

Vylepšená verze telefonu, tedy Galaxy S22, má o půl palce delší úhlopříčku displeje a kapacita baterie je 4500 mAh. Cena Galaxy S22 začíná na 22 000 Kč, zatímco jeho Plus verze vás bude stát nejméně 27 000 Kč.

SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA

Galaxy S22 Ultra je zase o úroveň výš, než model Plus. Délka úhlopříčky displeje je 6,8 palců. Novinkou je, že v telefonu je vestavěná tužka S Pen, kterou můžete vytáhnout a používat ji například k malování. Samotný displej je uzpůsoben tak, aby na tužku reagoval lépe a dočkali jste se tak lepšího zážitku. Obnovovací frekvence je 120 Hz. Zlepšuje se i baterie, jejíž kapacita je rovna 5000 mAh.

Telefon disponuje 4nanometrovým procesorem Snapdragon 8 Gen 1. Je zároveň vytvořen tak, aby se vyprodukované teplo nesoustředilo pouze okolo jednoho bodu. Ba naopak, bude šířeno do různých částí telefonu, čímž se budou komponenty méně ničit. Paměť RAM a úložiště si můžete sami zvolit, buď si pořídíte základní verzi s 8 GB RAM a 128 GB interního úložiště, nebo 12 GB RAM s 256/512 GB interní pamětí.

Telefon bude schopen tvořit videa v rozlišení až 8K díky 108megapixelovému fotoaparátu. Každá kamera bude mít za úkol jinou činnost, jelikož si Samsung uvědomuje, že rozlišení není vše a fotografové rádi zachycují objekty z jiných pohledů. Video bude kromě AI zároveň stabilizováno díky pohyblivé čočce. Mělo by tedy být plynulé i přes menší otřesy.

GALAXY TAB S8 A S8 PLUS

Standardní varianta tabletu disponuje 11palcovým displejem o obnovovací frekvenci 120 Hz, zatímco úhlopříčka obrazovky modelu Plus je dlouhá 12,4 palců. Oba tablety disponují 8 GB RAM a až 256 GB interního úložiště, nechybí ani reproduktory, jež podporují technologii Dolby Atmos. Galaxy Tab S8 začíná na 19 500 Kč, zatímco model Plus na 25 000 Kč.

GALAXY TAB S8 ULTRA

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra bude disponovat Super AMOLED displejem o šířce úhlopříčky 14,8 palců. Jeho obnovovací frekvence bude až 120 Hz. Rámečky by měly být nejužší v historii Samsung tabletů, což jsme se mimo jiné mohli dovědět již díky únikům.

Šokující je také 16 GB operační paměti RAM a 512 GB interního úložiště, které může být mimo jiné ještě rozšířeno o 1 TB pomocí SD karty. Tablet disponuje stejným procesorem jako telefony výše. Hmotnost tabletu je přibližně 725 gramů. To vše vás bude stát 30 000 Kč.

SAMSUNG A PÉČE O PLANETU

Ve článku na webu jsem vám dříve sdělil, že Samsung hodlá recyklovat sítě na ryby a využívat je jako součástky pro svá zařízení. Dle nejnovějších informací jich chce recyklovat přes 50 tun ročně. Například i krabičky, ve kterých zboží dostanete, budou vyráběny z recyklovaných materiálů. Planeta se šetří i tím, že si nekupujete každý rok nový telefon. Proto budete u nových modelů dostávat aktualizace po dobu čtyř let.

Nejedná se však jen o recyklaci, Samsung se spojil s Organizací spojených národů a propaguje 17 cílů udržitelného rozvoje pomocí speciální aplikace, kterou si nainstalovalo přes 200 milionů lidí.