Společnost Sony představuje televize nové generace pro hráče. V rámci propagace nových televizorů využívá konzoli PlayStation 5 a posílá do světa zprávu, že nové modely Sony BRAVIA XR jsou vynikající volbou pro majitele PS5.

Nové televizory nabízejí nízký input lag, variabilní obnovovací frekvenci a díky HDMI 2.1 přinášejí rozlišení 4K při 120 snímcích za sekundu. Současně jde o první televize s technologií kognitivní inteligence. Procesor Cognitive Processor XR se stará o obraz a zvuk nové úrovně. „Ví totiž, jak lidé vidí a slyší, takže může poskytnout nový zážitek, který vás vtáhne do každé scény,“ přibližuje novou technologii japonská společnost.

V necelém minutovém traileru (úplně nahoře) Sony prezentuje hry Ratchet & Clank: Rift Apart a Gran Turismo 7. Ty podle firmy mají předpoklady plně využít potenciál PlayStationu 5. Jen škoda, že Gran Turismo 7 bylo odloženo na příští rok, zatímco Ratchet & Clank: Rift Apart dorazí 11. 6. 2021 s českými titulky.

Přečtěte si také: Zahrajeme si na PlayStationu 5 hry ze starších generací konzolí?

TAKHLE SONY POPISUJE MODELY BRAVIA XR:

Revoluční obraz OLED, jak ho vnímá lidské oko: Užijte si dechberoucí kontrast na naší obrazovce OLED s realisticky působící hloubkou. Jeho revoluční procesor využívá analýzu lidské perspektivy a dokáže během okamžiku projít a optimalizovat statisíce prvků. Tato technologie dokáže ve spojení s naším jedinečným panelem OLED zobrazit obraz s čistou černou i neuvěřitelným jasem.

Užijte si realistické odstíny černé s neuvěřitelně jasným obrazem panelu OLED: Náš procesor Cognitive Processor XR analyzuje data způsobem, jakým lidské oko dokáže zaostřit a získat informace o barvách a hloubce. Technologie XR OLED Contrast PRO upravuje jas, aby mohla zobrazit jasnější odlesky a hlubší černou – už nepřijdete o detaily kvůli všepohlcujícím stínům nebo přehnanému jasu.

Přečtěte si také: Ovladače virtuální reality nové generace od PlayStationu

Široká paleta přirozeně nádherných barev: Spatřete barvy, které jsou pro lidský zrak přirozené. Procesor Cognitive Processor XR poskytuje naší obrazovce přístup k paletě barev a umožňuje jí reprodukovat barvy s rozdíly viditelnými v reálném světě. Rozšířené rozsahy odstínů a sytosti umožňují spatřit svěží odstíny a realistické textury na květinách. I světlé barvy vypadají realisticky.

Inteligentní způsob reprodukce ztracených textur: Ať už sledujete jakýkoli obsah, nebo zdroj, funkce XR 4K Upscaling vám zajistí zábavu v rozlišení blízkém 4K6. Náš procesor Cognitive Processor XR má přístup k mnoha datům, takže pomocí snímků dokáže chytře nahradit textury a detaily. Podívejte se na detaily jako přirozeně definovaná zvířecí srst či ostré skály.

Inteligentní zpracování pohybu pro rychlé scény bez rozmazání: Sledování sportovních přenosů a akčních filmů je nyní ještě lepší. Náš procesor Cognitive Processor XR s technologií XR Motion Clarity pomocí analýzy dat zajistí, že obraz bude plynulý, zřetelný a bez rozmazání.

Proměňte zvuk způsobem, který vás pohltí: Technologie reproduktorů promění ve spojení s procesorem Cognitive Processor XR zdroj zvuku na pohlcující zvukový zážitek. Vychutnejte si zřetelnější a věrnější zvuk, ať už sledujete cokoli. Užijte si zábavu zcela novým způsobem díky dokonale sladěnému zvuku a obrazu.

Obrazovka slouží jako reproduktor a zvuk je sladěn s akci: Funkce XR Sound Position doplňuje obraz o realistický zvuk, který nám zajistí zážitek podobný tomu, jak ve skutečnosti vnímáme svět kolem sebe. Jelikož obrazovka 4K televizoru OLED BRAVIA XR slouží i jako reproduktor, zvuk přesně ladí s děním na obrazovce pro skutečně pohlcující zážitek.

Veškerá vaše zábava se odehrává s 3D prostorovým zvukem: S televizorem BRAVIA XR bude vše, na co se díváte, doplněno skutečným prostorovým zvukem. Technologie XR Surround vytváří prostorový zvuk ze stran a ve svislém směru, takže k dosažení zážitku z 3D zvuku nepotřebujete reproduktory instalované ve stropu nebo nasměrované nahoru.

Ovládejte všechna zařízení jedním chytrým dálkovým ovládáním: Všechna připojená zařízení můžete ovládat naším chytrým dálkovým ovladačem. Díky přístupu ke službám videí na vyžádání jedním tlačítkem si můžete během okamžiku užívat oblíbené pořady a filmy.