Společnost Sony oznámila partnerství s platformou Discord. Aplikace bude integrována do sítě PlayStation Network a usnadní hráčům komunikaci.

Před nedávném se spekulovalo, že Discord koupí Microsoft. Jak se zdá, americká společnost je ze hry. Sony investovala menšinovou částku do populární online chatovací služby a vnadí na širší spolupráci od příštího roku.

S informacemi přišel Jim Ryan, prezident a generální ředitel Sony, v krátkém blogovém příspěvku. Moc podrobností ale nesdělil. Uvedl, že zástupci PlayStationu mluvili se spoluzakladateli Discordu, Jasonem Citronem a Stanem Vishnevskim, o způsobech, jak spojit přátele a komunity.

„Základem naší práce je umožnit hráčům vytvářet komunity a užívat si společné herní zážitky. Jsme proto nadmíru nadšeni, že můžeme začít tuto cestu s jednou z nejoblíbenějších komunikačních služeb na světě,“ uvedl Ryan.

Prozatím si musíme vystačit s tím, že Discord se někdy na začátku příštího roku objeví na konzolích PlayStationu i v mobilní aplikaci.

V březnu/marci se objevily neoficiální informace o zájmu společnosti Microsoft o koupi Discordu. Později se ukázalo, že majitel platformy diskuze zastavil. O Discord měly zájem tři nespecifikované firmy. Microsoft údajně nabízel 10 miliard dolarů.

Discord měsíčně používá více než 140 milionů lidí po celém světě.

Připomeňme, že minulý měsíc Sony vypnula komunity na PlayStationu 4, funkce se jmenuje PS Communities.