Nedávno se objevily první rendery, které ukazují design připravované vlajkové lodě od Sony. My vás o tom informovali v samostatném článku. Nyní je ale patrné, že tento technologický gigant původem z Japonska připravuje ještě minimálně jeden smartphone, který ale bude tentokrát cílen na méně náročné uživatele.

Leaker Steve Hemmerstoffer odhalil snímky mid-range telefonu Sony Xperia 10 V ve spolupráci se serverem TheTechOutlook. Vizuálně se toho evidentně moc měnit nebude. Přední strana opět bude osazená displejem s poměrně výraznými rámečky a selfie kamera nebude ani tentokrát umístěna v průstřelu nebo samostatném ostrůvku – nacházet se bude spolu s RGB LED kontrolkou, snímačem okolního světla a senzorem přiblížení v honím rámečku.

Na pravém boku telefonu najdeme tlačítko pro ovládání hlasitosti a napájecí tlačítko, ve kterém by mohl být integrován i snímač otisků prstů. Vlevo je pak umístěn slot pro SD kartu. Mnohé by rovněž mohla potěšit přítomnost 3,5mm jacku pro zapojení sluchátek nebo jiného zvukového příslušenství, jenž se nachází nad displejem. Co se audia týče, chybět pochopitelně nebude ani reproduktor, který výrobce hodlá implementovat do rámečku pod displejem.

Konkrétní informace o hardwarové výbavě zatím nemáme, ale víme, že Xperia 10 V bude podporovat bezdrátovou technologii NFC, čímž umožní placení v obchodech. Rozměry telefonu jsou 153,3 x 68,4 x 8,5 mm a úhlopříčka displeje by mohla měřit kolem 6,1 palce.

Momentálně se očekává, že Sony vydá tento smartphone střední třídy v květnu letošního roku, jelikož v podobném období loni představila jeho předchůdce.