Výrobce reproduktorů Sonos se podle úniku připravuje na spuštění vlastního chytrého asistenta, přijít by mohl už v červnu/júni. Stane se alternativou Google asistenta nebo Alexy od Amazonu, které jsou už teď na některých reproduktorech od firmy podporovány.

Hlasové ovládání má přijít jako součást softwarové aktualizace na všechny reproduktory společnosti, které běží na software S2. Fungovat má společně s řadou hudebních služeb jako je Amazon Music nebo Apple Music, YouTube Music a Spotify na seznamu ale naopak chybí.

Proč se Sonos o něco takového vůbec pokouší? Podle úniku má jeho asistent příkazy týkající se hudby zpracovávat rychleji než konkurence, a tak posluchačům přinést praktičtější hlasové ovládání, než jim bylo nabízeno doposud.

Navíc chce Sonos prý umožnit koexistenci dvou chytrých asistentů na jednom zařízení. Hudební příkazy byste tak mohli volat na Sonos, zatímco Google by se postaral třeba o vyhledávání na internetu, které mu pravděpodobně půjde o něco lépe.

Únik asi nebude daleko od pravdy. Sonos totiž s výzkumem týkajícím se chytrých asistentů začal už minulý rok. Mezitím otevřel nábor na vícero pozic, které s vývojem chytrého asistenta více či méně souvisely. Sonos nad Googlem navíc nedávno vyhrál ve sporu týkajícím se porušení jeho patentů.