Podle nejnovějších informací, které na Twitteru zveřejnil vývojář Kuba Wojciechowski, by mohl být nadcházející vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2 ještě rychlejší, než se dříve spekulovalo. Podle všeho by měl tento osmijádrový kousek totiž nabídnout dokonce čtyři jádra Cortex-A715.

Dříve se mluvilo o konfiguraci 1+2+2+3, nicméně podle Wojciechowského to není pravda. Kromě nejvýkonnějšího jádra Cortex-X3, které má dosahovat až 3,35GHz frekvence, a tří jader Cortex-A510, jež běží na 2GHz frekvenci, měla být dle původních informací součástí čipu i dvě jádra Cortex-A710. V současné době to ale vypadá, že se jich Qualcomm nakonec zbavil a nahradil je dalšími dvěma jádry Cortex-A715.

Leaker Ice universe dříve uvedl, že se grafický výkon Snapdragonu 8 Gen 2 má rovnat výkonu konkurenčního Dimensity 9200. Oba kousky prý měly v testech překonat čip A16 od Applu, který pohání iPhony 14 Pro a Pro Max.

Snapdragon 8 Gen 2 by mohl být součástí očekávaných vlajkových lodí různých společností. S nejvyšší pravděpodobností ho využije Samsung pro telefon Galaxy S23 Ultra, ale objevit by se mohl i uvnitř Motoroly Edge 40 Pro nebo Xiaomi 13 Pro.