Snapchat představil na svém každoročním partnerském summitu v Santa Monice v Kalifornii, že jeho prémiová služba Snapchat+ zaznamenala v posledním roce nárůst o 3 miliony uživatelů (samostatně jsme o tom informovali zde). To je velký úspěch pro Snapchat a ukazuje, že prémiová služba je stále velmi populární.

Co je však nejzajímavější na tomto nárůstu je skutečnost, že 1 milion těchto prémiových uživatelů přišel za posledních 11 týdnů, tedy hned poté, co předplatitelská služba Snapchat+ integrovala My AI, model umělé inteligence poháněný ChatGPT.

My AI je nový chatbot využívající služby ChatGPT od organizace OpenAI, což je jedna z nejvyspělejších technologií v oblasti umělé inteligence. Snapchat tuto funkci přidal do své prémiové služby Snapchat+ v naději, že přiláká co nejvíce uživatelů a udrží si stávající základnu uživatelů. A zdá se, že to funguje.

Snapchat se tedy zdá být na dobré cestě, aby si udržel svou popularitu a aby si zajistil další uživatele díky novým funkcím jako je integrace umělé inteligence.