Snapchat přidává novou možnost pro tvůrce, jak si vydělat peníze. Aplikace přináší novinku s názvem Spotlight Challenges, která bude každý týden slušně odměňovat ty nejlepší tvůrce, kteří budou používat specifické efekty, plnit různé úkoly nebo tvořit videa s konkrétním zvukem. To vše se bude odehrávat ve Spotlightu, což je součást Snapchat aplikace, která je velmi podobná konkurenčnímu TikToku.

V každé výzvě bude penězi odměněno pár tvůrců, většinou 3-5, kteří budou vybráni dle úspěchu a popularity jejich videí. Prize pool jednotlivých výzev bude od 1000 dolarů (cca 22 000 Kč) do 25 000 dolarů (cca 550 000 Kč), výhra bude mezi tvůrce spravedlivě rozdělena, minimální odměna však bude 250 dolarů (5500 Kč). Během týdne bude probíhat mnoho úkolů, a i vy můžete vyhrát.

Možná se naprosto oprávněně ptáte, z jakého důvodu se Snapchat rozhodl zrovna pro přidání této nové funkce. Inu, je to prosté. Snapchat chce přilákat nové uživatele, aby dělali videa pro Spotlight. Tato cesta především umožňuje společnosti mít velkou kontrolu nad obsahem, který budou lidé vytvářet, jelikož je logické, že se na platformě bude více objevovat ten obsah, který zároveň tvůrce zapojí do soutěže. Challenge také mohou Snapchatu pomoct, aby se odlišil od konkurence a případně přilákal nové tvůrce a diváky.

Přečtěte si také: Snapchat hodlá propustit zhruba 10 % zaměstnanců

Výzvy však nejsou jediná možnost, jak si tvůrci mohou přivydělat. Snapchat právě přidává možnost, která divákům umožní dát „spropitné“ tvůrci, jehož video se jim líbí. Platba bude probíhat pomocí virtuálních tokenů a jak jsme zvyklí z jiných aplikací a služeb, Snapchat si vezme část peněz. Americká společnost také rozšiřuje svůj Creator Marketplace, který umožňuje firmám najít ideálního influencera pro vzájemnou spolupráci.