Snapchat je sice sociální sítí, jen na ni se ale společnost nelimituje. Zabrušuje totiž i do světa hardwaru. Vyvíjí třeba chytré brýle Spectacles, které se mají už brzy dočkat své verze postavené na rozšířené realitě. Nově to pak je i malý dron Pixy, který je vlastně „jen“ létající kamerou.

Pixy zkrátka není ten tradiční velký kus plastu, který nám přináší „opravdoví“ výrobci dronů. Místo toho je to dron tak malý, že se vám s trochou štěstí vejde do kapsy a jeho vrtule jsou oproti běžným kvadrokoptérám až směšné. V balení vám s ním nepřijde ani dálkové ovládání, dron samotný pak váží jen 101 gramů.

Videa dokonce nebude ukládat na SD kartu na palubě, ale, až bude moct, zašle je rovnou do vašeho telefonu. Vy je tak najdete v sekci vzpomínky v aplikaci. Nastavit budete moct, jak bude dron létat, složitější nastavení či ovládání ale nečekejte, opravdu nejde o profesionální zařízení.

Přednastavené letové konfigurace obsahují mód následování (například když běžíte), kroužení nebo zachování pozice. Kdykoli budete chtít nahrávání dronu zastavit, jen pod něj nastavte dlaň a on na ní přistane. Do vybití baterie prý zvládne pět až osm letů.

Možná to není plnohodnotná náhrada profesionálního dronu, Pixy ale dokáže přinést unikátní záběry třeba pro vaše sociální sítě. I s přenosnou nabíječkou baterií (která s sebou sama o sobě dvě náhradní nese) za zařízení dáte asi 250 euro, tedy něco přes šest tisíc korun. Pixy je dostupný zatím pouze v USA a ve Francii.

Bude ale ještě dobré si počkat na nezávislé recenze. Výdrž pěti až osmi letů totiž není nic určitého. Navíc bude mít i tento dron, stejně jako jakýkoliv jeho malý konkurent, problém s větrem; nízká váha je dvousečnou zbraní.