Známý seriál M*A*S*H, ve kterém nahlédnete do dění v mobilní armádní chirurgické nemocnici, zanedlouho oslaví padesát let. Při této příležitosti se Lukáš Lancz, nadšenec a redaktor počítačové sekce webu Zoznam.sk, rozhodl, že postaví speciální sestavu, která se inspiruje právě oním seriálem.

Tematické jsou už samotné barevné kombinace, využito bylo zelené, hnědé a žluté. Tvůrce uvádí, že měl problém sehnat skříň. Přál si totiž, aby se na její bočnici daly nastříkat podpisy herců, ale zároveň chtěl, aby šlo vidět do nitra počítače. To vše se nakonec vydařilo díky skříni Thermaltake Divider 300. Autor si navíc vyhrál i s ventilátory, jež byly přebarveny.

Lancz dále uvádí, že obtížné bylo sehnat i pořádný chladič. Nejprve si totiž přál promítat GIF inspirovaný seriálem přímo na LCD displeji, který se nachází v procesorovém bloku. Cena zařízení toto umožňujících je však poměrně vysoká, takže nakonec byl zvolen chladič Deepcool LS 720, na jehož CPU blok jde pouze umístit vlastní obrázek. U červeného kříže se ale nekončilo, chladič také obdržel nový kabátek.

Přestože cesta ke zmíněnému GIFu nebyla snadná, nakonec se stejně povedla, a to prostřednictvím LCD displeje, jenž se umístí na operační paměti. Grafickou kartou sestavy je Gigabyte 3070 Ti a jelikož se jedná o velké zařízení, které v počítači většinou neschováte, také se podrobila změně vizuálu. Nyní je zeleno-hnědá.

Prohlédněte si detailní snímky sestavy v galerii níže.