Začátkem poslední třetiny února vyplaval na povrch velice zajímavý příspěvek od leakera RGcloudS, který pojednává o nadcházejících skládacích zařízeních od Samsungu. Kromě nové generace smartphonů Z Fold a Z Flip máme počítat se skládacím tabletem, jenž by mohl být označen jako Galaxy Z Tab. Momentálně se vedou další spekulace, a to konkrétně o jeho datu vydání.

Smršť reakcí rozpoutal příspěvek leakera Tech_Reve, v němž stojí, že Z Tab dorazí již během letošního roku po boku vlajkové řady klasických tabletů označené jako Galaxy S9 (o jejím nejlepším modelu jsme samostatně psali například zde).

Tech_Reve dále vysvětluje, že je vysoká pravděpodobnost na to, aby bylo zařízení vydáno již letos. V opačném případě by totiž mohla nastat situace, že konkurence představí podobné produkty a Z Tab od Samsungu by nemusel přitáhnout tolik pozornosti. Stejně tak leaker zmiňuje, že Apple chystá uvést skládací iPad v roce 2025 a Samsung si před ním zkrátka chce vytvořit náskok.

Je ale otázka, zda je tvrzení pravdivé. Nejenže není podložené žádnými konkrétními důkazy, ale podobný názor nesdílí ani Ross Young, známý expert před displeje, který v minulosti přinesl například řadu detailů o Apple produktech. Podle něj se letos skládacího tabletu od Samsungu prostě a jednoduše nedočkáme.

Co si o skládacím tabletu myslíte vy? Přijde vám celý koncept užitečný, anebo si naopak myslíte, že se jedná o zbytečnost? Dejte nám vědět do komentářů!