Novozélandská pobočka Samsungu vytvořila demoverzi Androidu pro iPhony. Na App Store ji pochopitelně nenajdete, pro její instalaci musíte navštívit speciální web a následovat stručné pokyny. Internetové stránka s maskotem Androidu vás instruuje, ať si uložíte zástupce webu na plochu. Na displeji se vzápětí objeví ikonka s nápisem iTest a po kliknutí na ní se váš iPhone zdánlivě transformuje na telefon s Androidem.

Jen stavová lišta s důvěrně známými ikonkami pro sílu signálu, stav baterie a čas zůstává beze změny, zbytek je upraven ve stylu Androidu. Na displeji jsou ikony aplikací Samsung Wear, Galaxy Themes či Galaxy Store, a nechybí ani trojice základních tlačítek. Aplikace můžete i otevřít, obsah je tvořen ukázkami funkcí nebo reklamními videy. Třešničkou na dortu jsou simulované SMS a hovory.

„Jsme si vědomi toho, že už jen samotná myšlenka přechodu na nový systém je pro mnoho uživatelů stresující. Demo iTest jsme vytvořili proto, aby si lidé mohli vyzkoušet produkty Samsungu bez nutnosti výměny telefonů,“ vysvětlil záměr kampaně zástupce společnosti Samsung John Alexander. 

Přečtěte si také: Apple doporučuje ruským uživatelům aplikace schválené státem

Společnost Samsung je podobnými konfrontačními reklamami proslulá. Většinou jsou namířeny právě proti Applu (pokud byste si chtěli iTest vyzkoušet na telefonu s Androidem, dostanete jen odkaz na e-shop s mobily značky Samsung). Asi největší protiapplovská reklamní kampaň běžela v roce 2017. Video s názvem Growing Up sledovalo přechod letitého uživatele iPhonu na Android. Už byl unaven neustálými omezeními iPhonů, jako je třeba chybějící jack konektor, a tak si na konec koupil Samsung Galaxy Note 10. Necelé dva roky na to ovšem Samsung reklamu ze svých kanálů smazal, jelikož sám přistoupil k odstranění tradičního sluchátkového konektoru u svých nových mobilů.