Jak už delší dobu víme, Samsung má letos přijít s novou generací svých skládacích telefonů, aby udržel krok s čím dál více nebezpečnou konkurencí. Zatímco Galaxy Z Fold 5 se bude muset potýkat s vážným soupeřem v podobě Google Pixel Foldu, Galaxy Z Flip 5 zase bude bojovat o přízeň zákazníků s kousky jako Motorola Razr 40 Ultra. Ačkoliv se počet protivníků v tomto pomyslném souboji zvětšuje, Samsung má velmi vysoká očekávání.

Podle analytika Rosse Younga, který se zabývá dodávkami mobilních displejů, díky čemuž ví řadu detailů o budoucích smartphonech a tabletech s předstihem, má Samsung letos vyrobit dvojnásobný počet kusů Galaxy Z Flip 5 oproti tomu, kolik jednotek Galaxy Z Flip 4 vyšlo z jeho továren loni.

Young je navíc zároveň přesvědčen, že by dávalo smysl, kdyby je Samsung skutečně odhalil o něco dřív než v srpnu. Nedávno jsme vás informovali o zajímavé spekulaci, která pojednávala o červencovém datu konání očekávané akce Galaxy Unpacked, a vzhledem k současnému tvrzení Younga by mohla být ve finále pravdivá.

Smartphone Samsung Galaxy Z Flip 5 má přinést výrazně větší externí displej oproti předchůdci (jeho úhlopříčka by mohla být až 3,5palcová), pod nímž najdeme dvojici pravděpodobně 12Mpx fotoaparátů. Pod kapotou zřejmě najdeme výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2. Dříve se také hovořilo o tom, že se Samsung zaměří na vylepšení konstrukce pantu nebo snížení hmotnosti.