Je zcela normální, že se lidé pokouší chránit svá drahá zařízení před poškozením pomocí nejrůznějších příslušenství, jako jsou ochranné obaly, speciální skla na displej nebo krytky fotoaparátů. Samsung však aktuálně upozorňuje na to, že neoficiální doplňky mohou smartphonům naopak uškodit.

V příspěvku na oficiálním korejském webu společnost jako příklad uvádí aktuální vlajkové lodě Galaxy S23, které disponují špičkovou výbavou pro milovníky do fotografování. Podle Samsungu už bylo zaznamenáno několik případů poškození těchto smartphonů při používání necertifikovaného příslušenství, zejména tedy různých doplňků pro ochranu zadních kamer.

Jihokorejský technologický gigant je přesvědčen, že při používání některých levnějších krytů od společností třetích stran, jejichž produkty nejsou přímo schváleny samotným Samsungem, může během demontáže z fotoaparátu dojít k jeho poškrábání, což následně vede ke zbytečným návštěvám servisních center.

Výrobce smartphonů dále uvádí, že při používání neoriginálních doplňků se může kolem kamer snáz usazovat špína anebo se kvůli nim může zhoršit kvalita pořízených snímků. Kromě toho hrozí, že se objeví komplikace se zvukem. Všechny modely z řady Galaxy S23 totiž mají ve spodní části hlavního fotoaparátu otvor pro mikrofon, jenž se snaží o zlepšení kvality audia při nahrávání videí nebo telefonování. Nekvalitní doplňky jej však mohou nevhodně zakrýt.

„Společnost Samsung Electronics nedoporučuje používat neoriginální příslušenství a doporučuje používat originální nebo certifikované příslušenství společností Samsung Electronics pro bezpečné používání produktu,“ uvádí společnost na závěr.