Velkolepý technologický veletrh CES 2022 začíná oficiálně až 5. ledna, avšak některé společnosti své novinky odhalují již nyní. Mezi nimi je i Samsung, který představil například chytrý monitor nebo dálkový ovladač, jenž k dobíjení využívá rádiové vlny. Mezi novinkami však jsou i nové televize, které se dočkají podpory streamovacích služeb Nvidia GeForce Now a Google Stadia, dokonce si na nich prohlédnete i své NFT.

Vybrané televize, jež vyjdou v tomto roce, budou disponovat funkcí Samsung Gaming Hub. Jedná se o uživatelské rozhraní, které bude uzpůsobené přímo pro hraní her. Právě jeho součástí mohou být služby GeForce Now, Stadia a Utomik, tedy pokud si je nainstalujete.

Nutno podotknout, že Samsung Gaming Hub se netýká jen cloudového hraní. Jeho součástí budou totiž i funkce pro konzole připojené skrze HDMI, dokonce i s průchozími vstupy pro ovladače. To znamená, že můžete střídat cloudové a konzolové hraní a zároveň využívat pouze jeden ovladač. Údajně nebude chybět ani umělá inteligence, která vyhodnotí herní doporučení pro vaši televizi.

Není zatím jasné, zda televizory Samsungu nabídnou tu nejlepší kvalitu obrazu a zvuku pro cloudové hraní, protože společnost zatím nebyla schopna sdělit, jestli GeForce Now nebo Google Stadia nabídnou streamování ve 4K. Taktéž není jasné, kdo přesně bude mít k novinkám přístup. „Začínáme s našimi modely z roku 2022 a pracujeme na rozšíření Gaming Hubu mezi další zákazníky Samsungu,“ uvádí strategický poradce Mike Lucero.

NFT V SAMSUNG TELEVIZORECH

V roce 2021 se s NFT (non-fungible token) roztrhl pytel. Proto není až tak překvapivé, že se této technologie chytily i ty největší společnosti na trhu. Právě ta jihokorejská přichází s „platformou pro seskupování NFT“, kterou vymyslela pro své televizory.

Vynález samotný se objeví na modelech MicroLed, Neo QLED a Frame. Uživatelům bude umožněno prohlížet si a nakupovat NFT přímo přes televizi. Platforma si bude brát NFT z několika různých trhů, uživatelům se bude zobrazovat náhled díla nebo informace o autorovi či metadatech blockchainu.

Jestliže ve světe NFT nejste nováčci a už nějaký vlastníte, můžete platformu využít i jako menší galerii. Pomocí technologie „Smart Calibration“ se bude automaticky upravovat nastavení televize, aby originální výtvor na obrazovce vypadal nejlépe, jak jen může.