Jihokorejský gigant Samsung má významné jméno nejen v oblasti smartphonů a jejich příslušenství, ale také na trhu s monitory. Jeho rozsáhlý katalog plný modelů pro méně náročné uživatele i hráče tělem a duší nyní obohatí o další kousek, který se pyšní plochým 43" panelem s Mini LED podsvícením.

Monitor s označením Neo G7 rozšíří špičkovou řadu Oddysey. Chloubou je obrazovka s rozlišením 4K, konkrétně pak 3 840 x 2 160 pixelů, 144Hz obnovovací frekvencí, 1ms odezvou a certifikacemi VESA Display HDR600 a HDR10+.

Všechny tyto zmíněné detaily jsou ale postaveny na proprietární technologii Quantum Matrix. Panel monitoru je hustě osazen diodami Quantum Mini LED, jejichž jas lze jemně a přesně ovládat. Jedním z benefitů této technologie je například tmavší černá. Kromě toho se ale rovněž dočkáte i výrazněji odstupňovaných barev a vyššího množství detailů.

Spoustu zájemců určitě potěší i rozsáhlé možnosti konektivity. Kromě klasických portů HDMI (verze 2.1) a DisplayPortu (verze 1.4) lze k monitoru připojit i různá zařízení bezdrátově přes Wi-Fi či Bluetooth. Pokud vás baví mobilní hry anebo vlastníte přenosnou konzoli pro cloudové hraní, je pro vás tato vychytávka jako dělaná.

Konzoli jako takovou ostatně nebudete potřebovat vůbec, pakliže využíváte služby jako Nvidia GeForce NOW nebo Xbox Cloud Gaming. Oddysey Neo G7 se totiž pyšní i bohatou softwarovou výbavou, jejíž součástí je také platforma Samsung Smart Hub, v níž najdete nejen tyto dvě zmíněné aplikace. Když už vás hraní omrzí, vrhnout se můžete třeba na sledování streamovacích služeb.

Oddysey Neo G7 bude na našem trhu dostupný s doporučenou maloobchodní cenou 31 990 korun. Samsung si pro zájemce přichystal i lákavou nabídku – pokud si monitor předobjednáte do 26. února (nebo do vyprodání zásob), získáte jako bonus chytré hodinky Galaxy Watch5 Pro za pouhou korunu.