Během červencové akce by měl technologický velikán Samsung odhalit novou generaci skládacích telefonů, která bude složená z kousků Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5. Zatímco první zmíněný kousek nepřinese moc výrazné změny oproti předchůdci, v případě toho druhého lze očekávat významnou inovaci v oblasti sekundárního displeje.

Externí obrazovka očekávaného véčka má letos dosahovat nejen dosud nevídaných rozměrů (na poměry Samsungu), ale díky tomu se má pyšnit i širokou škálou funkcí. Na jejich vyladění má podle známého leakera Tech_Reve Samsung pracovat s řadou dalších firem, mezi nimiž najdeme i giganty jako Google, Microsoft nebo Meta.

Leaker sice uvádí, že se tato kooperace týká i „knižního“ Galaxy Z Foldu 5, nicméně výrazněji se pravděpodobně stejně projeví u jeho menšího a levnějšího brášky.

Galaxy Z Flip 5 bude mít co dělat, aby se stal hlavním tahounem trhu se skládacími telefony typu clamshell. Jako velice ambiciózní konkurent vypadá totiž například Motorola Razr 40 Ultra, která rovněž dostane rozměrnou zadní obrazovku, a dokonce přinese možnost na ní spouštět aplikace. Nebude se tedy omezovat na widgety jako některé již vydané kousky. Vlastní véčko mají chystat také společnosti Sony a Tecno, nicméně u těchto dvou není přímo jasné, kdy se jich dočkáme. A kdoví, třeba vyjde i něco jako Google Pixel Flip.

Další detaily o zadní obrazovce Galaxy Z Flip 5 si můžete přečíst v našem samostatném článku, o Galaxy Z Fold 5 jsme pak psali například zde. Říká se, že datum vydání pro oba smartphony je 26. 7.