Jihokorejský technologický gigant Samsung oficiálně spustil aplikaci Samsung News, která nabízí uživatelům přístup ke každodenním zprávám z různých publikací. Tato aplikace nahrazuje stávající aplikaci Samsung Free a obsahuje vlastní zpravodajské kanály a informace o hlavních zprávách dne.

Samsung News nabízí přístup ke zpravodajskému obsahu z předních amerických serverů, včetně Axios, CNN, Fortune, Huffington Post, Newsweek, Reuters, Sports Illustrated, USA Today a dalších. Společnost plánuje do aplikace přidat další zpravodajské kanály v blízké budoucnosti.

Uživatelé mohou přistupovat ke zprávám v aplikaci prostřednictvím kategorizovaných zdrojů nebo karty „Sledování“, kterou si mohou přizpůsobit podle svých preferencí na základě zpráv, jež chtějí vidět.

Aplikace Samsung News je již k dispozici pro uživatele Samsung Galaxy jako aktualizace pro aplikaci Samsung Free. Uživatelé, kteří již mají aplikaci Samsung Free na svém zařízení, uvidí po aktualizaci novou ikonu pro Samsung News. Pokud aplikaci Samsung Free nemají, mohou si novou aplikaci Zprávy stáhnout přímo z obchodu Samsung Galaxy Store. Patrně se ale zatím jedná o novinku dostupnou pro Spojené státy.