Samsung se svou letošní vlajkovou řadou Galaxy S23 předvedl obdivuhodná zlepšení foto-výbavy, což se týče obzvláště nejdražšího modelu Ultra. Jeho hlavním lákadlem je 200Mpx senzor ISOCELL HP2, ale stejně tak se výrobce chlubil i funkcí Space Zoom, jež umožňuje až stonásobné přiblížení. Od řady následující však máme očekávat ještě lepší schopnosti.

Blíže nespecifikované zdroje serveru Samlover hovoří o tom, že Galaxy S24 Ultra rovněž nabídne 200Mpx fotoaparát. Navzdory stejnému počtu megapixelů je zde ale zásadní rozdíl: Senzor jako takový bude vyměněn za nový a kvalitnější kousek, který má jihokorejský technologický gigant momentálně ve vývoji.

Bohužel nemáme k dispozici přesné informace toho, co onen snímač přinese, avšak Samlover jej popisuje jako zařízení, které přinese několik mimořádných vylepšení a bude podávat ještě lepší a obdivuhodnější výsledky než současný ISOCELL HP2.

Momentálně se spekuluje o tom, že by se mohl Samsung pokusit o zvětšení pixelů nad současnou 0,6μm hranici, a dokonce je součástí diskuzí i možnost 150násobného digitálního přiblížení. Stejně tak, jak je otázkou, zda se tato vychytávka skutečně objeví, je hodné zamyšlení, jestli by ji vůbec někdo používal.

Od série Galaxy S24 se znovu očekává, že bude sestavená ze tří modelů – S24, S24+ a S24 Ultra – a všechny z nich budou pod kapotou skrývat čipset Snapdragon 8 Gen 3. Samsung si zřejmě s Qualcommem zase domluví exkluzivní přetaktovanou variantu, jejíž frekvence by se mohly pohybovat kolem 3,7 GHz. Dočkat bychom se mohli i rychlejší práci s velkými soubory v důsledku využití rychlejší technologie úložiště UFS 4.1.