Podle dřívějších spekulací pracuje Samsung na nových procesorech Exynos určených vlajkovým smartphonům, které by měly debutovat v roce 2025 a našli bychom je uvnitř mobilů řady Galaxy S25. S tvrzeními tohoto typu ale nesouhlasí korejský deník Maekyung, podle nějž Samsung přestane používat čipsety Snapdragon od amerického Qualcommu již v následujícím roce.

Dosud byli leakeři a další znalci v oboru přesvědčeni, že Samsung zůstane u procesorů Snapdragon, a to konkrétně u exkluzivně přetaktované verze, která byla k vidění i letos v případě řady Galaxy S23. Maekyung ale uvádí, že řada Galaxy S24 nevyužije čipset Snapdragon 8 Gen 3, jehož frekvence by mohly sahat až k pomalu neuvěřitelným 3,7 GHz, ale namísto něj Samsung zvolí vlastní Exynos 2400.

Celá situace však má jedno velké ale. Loni totiž jihokorejský technologický gigant podepsal s Qualcommem smlouvu o tom, že bude jeho používat jeho vlajkové procesory, a to i kdyby posléze vymyslel bůhvíjak lepší čip. Právě z tohoto důvodu by bylo daleko snazší věřit tomu, že Samsung využije Snapdragon 8 Gen 3. Ale kdoví, možná se situace kolem dohody nějakým způsobem vyřeší a Samsung bude moct opět vesele využívat svá vlastní SoC.

Momentálně je otázka, zda bude pro uživatele vůbec dobré, když Samsung použije Exynos procesor namísto Snapdragonu. Hlavním důvodem, proč oddělení Samsungu zaměřené na vývoj mobilních čipsetů prošlo drastickou změnou, byl výkon, jenž na konkurenci zkrátka nestačil. Pokud by tedy inženýři neudělali z Exynosu 2400, jenž podle Maekyungu vyjde v listopadu, něco výjimečného, dalo by se spíše hovořit o tom, že to pro budoucí majitele Galaxy S24 bude nevýhodné.