Technologický gigant Samsung oznámil velkou aktualizaci fotoaparátů v nové verzi firmwaru Galaxy S23 označené jako S91xNKSU1AWC8. Díky novým funkcím a technologiím umožní uživatelům pořizovat vysoce kvalitní fotografie s vylepšenými detaily a jasnějšími barvami.

Někteří uživatelé Galaxy S23 hlásili v minulosti problémy s fotoaparátem, ale právě těmito nedostatky se měli vývojáři zabývat a odstranit je v novém updatu.

Společnost Samsung se v softwarové aktualizaci zaměřila na zlepšení rychlosti a přesnosti automatického ostření, stejně jako na zrychlení aplikací Fotoaparát a Galerie. Dalším vylepšením byla ostrost ultra širokoúhlého fotoaparátu při nízkém osvětlení.

Společnost také zlepšila výkon optické stabilizace obrazu (OIS) a vyřešila problémy s šumem. S novou aktualizací byl také vyřešen problém s rozmazáním v některých režimech fotoaparátu.

Aktuální softwarová aktualizace je momentálně k dispozici pouze v Jižní Koreji, avšak zmíněná vylepšení a opravy fotoaparátu se brzy stanou dostupnými i v dalších zemích. Nicméně, není zatím jasné, zda budou začleněny do dubnové aktualizace.