Společnost Samsung přišla s novým krokem, kterým se rozhodla vylepšit svou aplikaci pro agregaci obsahu, Samsung Free. Služba byla představena jako součást One UI 3 a Androidu 11 spolu s několika dalšími aplikacemi od Samsungu.

Samsung nabízí několik aplikací, které nahrazují funkce aplikací a služeb od Google, jako například Samsung Keyboard, Calendar, Galaxy Store, Internet, Notes a několik dalších. Jednou z těchto aplikací je i aplikace Samsung Free, což je vlastní verze agregátoru obsahu Google Discover (Objevit). Nicméně, uživatelé o aplikaci Samsung Free příliš nevědí a když už, nebývá mezi nimi moc oblíbená.

Proto se Samsung rozhodl provést některé změny, včetně přejmenování na Samsung News. Tento krok by mohl pomoci vzbudit větší zájem u uživatelů.

Na rozdíl od Google Discover, který jednoduše nabízí obsah podle vašich preferencí, rozděluje Samsung Free obsah do záložek Watch, Listen, Read a Play (sledovat, poslouchat, číst a hrát). V rámci přechodu na Samsung News se tyto záložky změní. Záložky Listen a Read se spojí do jedné a zaměří se také více na zpravodajský obsah, čímž se tak stane přímým konkurentem Google Discover.

Samsung News bude distribuován od 18. dubna jako aktualizace aplikace Samsung Free s verzí 6.0.1. Nicméně můžete upravit svůj domovský displej One UI tak, aby bylo možné zcela zakázat Samsung Free a používat místo toho Google Discover.