Vítejte u dalšího technologického Stručně. Poslední dva dny byly opět nabité; Apple nejspíš pracuje na vlastní konzoli, WhatsApp na webu dostane výrazná vylepšení, AMD dosáhlo 30% podílu procesorů na Steamu a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Čína ve vládních počítačích zakazuje procesory Intel a AMD

- Na desktopovou verzi WhatsAppu nejspíš míří chtěná funkce; mohl by fungovat, aniž by musel být připojen k vašemu mobilu.

- Apple nejspíš začne používat vlastní 5G čipy v roce 2024. Dosud využívá komponenty od firmy Qualcomm.

- Samsung pracuje na vlastní obdobě čipu M1 od Apple. Nový SoC by měl obsahovat grafickou jednotku od AMD, nic víc ale nevíme. „Skvělým“ čipem by byl jak pro notebooky, tak pro smartphony. Představen by mohl být už v červnu/júni, nejspíš se ale bude jednat teprve o smartphonovou variantu, která do notebooku nezamíří.

- Vakcína proti COVID-19 od firmy Pfizer byla v USA schválena pro děti od 12 let. Dosud se mohla podávat jen lidem od 16 let věku.

- Samsung Z Flip 3 bude nejspíš výrazně levnější, než se čekalo. Ze zhruba 1 449 nejspíš klesne na asi 999 dolarů; to je v přepočtu rozdíl více než 4 000 korun. I technologie ohebných telefonů tak zřejmě časem zlevní.

Přečtěte si také: NASA hledá dobrovolníky pro roční simulaci mise na Mars

- Apple pravděpodobně pracuje na vlastní přenosné konzoli, která by disponovala čipsetem přímo od Apple. Zpráva pochází z korejské komunitní webové stránky Clien.

- AMD dosáhlo 30% podílu procesorů na Steamu; oproti prosinci je to 5% nárůst, Intel naopak padá. Dokazuje to tak, že AMD je mezi hráči stále populárnější.

- Facebook se vás pokusí zastavit před šířením dezinformací. Pokud jste článek, který sdílíte, nečetli, vyskočí na vás okénko, jež vás na šíření neotevřeného článku upozorní, a doporučí vám, abyste si ho raději přečetli.

- Vesmírné plavidlo Osiris-REx americké agentury NASA začíná svůj návrat na Zemi. Ze zhruba 160 milionů kilometrů vzdáleného asteroidu Bennu se vrátí v roce 2023 a na Zem přiveze vzorky z jeho povrchu.