Samsung patří mezi jedny z největších výrobců Chromebooků; zařízení, které běží na operačním systému Chrome OS. Tento lehký systém je určen především pro slabší zařízení.

Společnost se ale vstupu do tohoto odvětví rozhodně nebála, a tak teď již nabízí high-end Galaxy Chromebook s 4K displejem, nebo rozumně levný Chromebook 4.

Samsung teď nejspíš chystá nový notebook, od kterého sice známe kompletní specifikace a máme spoustu obrázků, nebyl ale zatím oficiálně představen.

Přečtěte si také: Chystaný notebook Xiaomi Redmi G Pro 2024 přinese kartu RTX 4060 a nový Intel procesor

Chromebook Go si jakkoli nebere za cíl být nástupcem Pixelbooku Go od Google, jméno totiž pochází z jeho vlastního zařízení; Galaxy Book Go.

Vraťme se ale ke Chromebooku Go. Ten nabídne procesor Intel Celeron N4500 společně s 4 nebo 8 gigabajty RAM a až 128 GB paměti.

Nabídne i podporu LTE, 2 USB 3.2 porty, 720p webkameru a 3,5mm headphone Jack. Tlustý je 16,5 mm a váží jen bezmála půl kila.

Těmto specifikacím, které se dají u podobného zařízení tak nějak čekat, se ale úplně nehodí do krámu 14" displej s rozlišením 720p, který za současnými standardy výrazně zaostává.

Pokud tak máte v plánu sáhnout po opravdu levném notebooku a zkousnete 720p displej, určitě se vyplatí počkat na oficiální představení Galaxy Chromebook Go, které konečně prozradí i cenovku a dostupnost.