Trh se skládacími telefony se stává čím dál více zajímavým. Zapojuje se do něj více a více výrobců a samotná zařízení dosahují daleko větší úrovně než před pár lety. Firmy už tolik nebojují s konstrukcí jako takovou, a tak se mohou zaměřit i na další prvky, jako je například sekundární obrazovka. Současný lídr trhu, Samsung, letos vkládá do skládacích smartphonů velkou naději, a to navzdory silné konkurenci.

Známý leaker Tech_Reve ve svém twitterovém příspěvku informoval o tom, že jihokorejský technologický velikán letos plánuje prodat 15 milionů jednotek, což představuje 60% nárůst oproti předešlému roku. Hlavními tahouny bezpochyby budou Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5, které firma nejspíš představí už koncem července.

První zmíněný smartphone bude sázet zejména na své kompaktní rozměry a externí displej, pro který údajně dostane nespočet užitečných funkcí. Samsung údajně spolupracuje na optimalizacích pro skládací telefony s dalšími velikány v oboru, jako jsou Microsoft, Meta nebo Google. Pod jeho kapotou se také údajně setkáme s výkonným čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, jenž dosahuje až 3,36GHz frekvence. Chybět mu konečně nebude ani podpora Samsung DeX.

Galaxy Z Fold 5 bude mezitím klasicky cílit na trochu náročnější uživatele, kteří si přejí benefitovat z možnosti střídat klasickou a velkou obrazovku. Ve srovnání s předchůdcem se ale žádných výraznějších inovací zřejmě nedočkáme, maximálně bude vylepšen pant, aby přinášel lepší odolnost (i když ani to po nedávných zprávách není tak úplně jisté). Telefon by měl rovněž dostat exkluzivně přetaktovanou variantu Snapdragonu 8 Gen 2 a více detailů o jeho výbavě jsme psali zde.

Láká vás některý z nových skládacích smartphonů? Dejte nám vědět do komentářů!