Jen tři měsíce předtím, než se minulý rok mobilová divize LG rozpustila, nám společnost ukázala koncept zajímavého telefonu. Měl se ze svých běžných kompaktních rozměrů umět roztáhnout, přesněji vyrolovat. Tento koncept jsme v praxi zatím neviděli, a vlastně jsme se ani nedozvěděli, zda šlo o funkční produkt.

Teď už to víme prakticky jistě. Na internetu se totiž objevilo video tohoto telefonu. Vše vypadá uvěřitelně, ve snímku vidíme řadu odlesků, které je při falšování podobného videa prakticky nemožné věrně reprezentovat. Displej je evidentně naprosto v pořádku jak před, tak po jeho vysunutí.

Video vypadá na pohled opravdu působivě. Počet ikon se při vysunutí velikosti displeje přizpůsobí a celý proces rolování je motorizovaný. Stačí tak kliknout na tlačítko. Při vysunutí má mobil poměr stran 16:9, ideální pro sledování videoobsahu. Podle úniků měl mít zasunutý telefon rozlišení 1600 x 2428 s úhlopříčkou 6,8 palce, zatímco vysunutý se dostane na úplné FullHD s 7,4" úhlopříčkou.

Na zádech telefonu můžeme vidět blyštivý povrch a tři kamerové senzory. I přesto, že mobily LG mají své dny už spočítané, na poli displejů bude jistě společnost pokračovat. Její rolovací technologie se tak možná s časem dostane do telefonů jiných výrobců.