ASUS představil dva nové modely, které rozšiřují šestou řadu herních telefonů ROG Phone. ROG Phone 6D a 6D Ultimate, jak se nazývají, mají tentokrát pod kapotou vlajkový čipset od společnosti MediaTek, od něhož výrobce slibuje úžasný výkon.

Čip MediaTek Dimensity 9000+ byl představen v červnu. Chlubí se osmi jádry s frekvencí až 3,2 GHz a oproti standardní verzi – Dimensity 9000 – nabízí až 5% nárůst v rychlosti procesoru a 10% nárůst grafického výkonu. Operační paměť je navíc postavena na rychlé technologii LPDDR5X.

ROG PHONE 6D ULTIMATE

Začněme tedy vlajkovým modelem. Už jsem zmínil, jakým čipsetem disponuje, ale velikost pamětí jsem prozatímně zatajil. Operační paměť je 16GB, což je o 2 GB menší kapacita, než kterou nabídl původní ROG Phone 6. Interní úložiště je pak 512 GB.

Dobré komponenty zajistí ve hrách vyšší počty snímků, využít se ale dají naplno jen se správným displejem. Jde konkrétně o obnovovací frekvenci, která je v případě 6,78palcové AMOLED obrazovky mobilu ROG Phone 6D 165Hz. Rozlišení je 2448x1080 pixelů.

Na fotoaparáty není v případě herního telefonu nutné klást takový důraz, přesto se však nedá říct, že by ROG Phone 6D svými kamerami nemohl potěšit. Hlavní senzor, vyráběný společností Sony, je 50megapixelový a doprovází ho 13MP ultra širokoúhlá kamera a 5MP makro kamera. A kdybyste náhodou chtěli fotit selfíčka, tak přijde vhod 12MP přední fotoaparát.

ASUS se chlubí i systémem chlazení, který bylo také možné sestavit díky tomu, že je 6000mAh baterie dvoučlánková. Zvětšeny byly i grafitové pláty spolu s odpařovací komorou. Pro dlouhé hraní se navíc bude hodit i externí větrák AeroActive Cooler 6. Ten se umístí na prostředek zadního krytu, a protože je čipset umístěn rovněž veprostřed, nebude se tolik zahřívat.

Hráčům byly přizpůsobeny i prvky ovládání. Když přejedete prstem po hraně nad displejem, vykoná se určitá úloha. Při nabíjení navíc nebude přizpůsobovat úchop telefonu kabelu, protože USB-C port se nachází na boku.

ROG PHONE 6D

To, že z názvu zmizí slovo Ultimate, rozhodně neznamená, že je ROG Phone 6D pomalý. Ba naopak, mění se jen některé detaily. Tento kousek disponuje horším úložištěm a pamětí RAM (265 GB a 12 GB). Model Ultimate má také otvíratelnou část v zadním krytu, aby vzduch z chladiče pronikal přímo do nitra. Standardní model má také na zádech „pouze“ logo Republic of Gamers, zatímco Ultimate na tom samém místě nabízí PMOLED obrazovku.

JAK JSME NA TOM S CENOU?

Je jasné, že tyto specifikace nenabídne telefon, který se bude nacházet v nižší cenové kategorii. Je tomu právě naopak. ASUS ROG Phone 6D vás vyjde na 24 990 Kč, zatímco jeho náročnější brácha ROG Phone 6D Ultimate stojí 35 990 Kč. Oba kousky si lze předobjednat a dostupné budou 10. 10.