Rodinka smartphonů Xiaomi Redmi Note 12 se neustále rozrůstá. Posledním kouskem, který zamířil do Česka, byl Redmi Note 12S, o němž jsme vás samostatně informovali zde. Čínský velikán nyní ve své domovině odhalil nový přírůstek, jenž nese označení Redmi Note 12T Pro. Láká na 144Hz displej, nový čip nebo 64Mpx fotoaparát.

Rádi bychom řekli, že se toho ve srovnání s předchůdcem změnilo hodně, ale bohužel to nejde. Novinka si je totiž s Redmi Note 11T Pro podobná po možná až příliš velkém počtu stránek. Prakticky se nezměnil design a rozlišení obrazovky zůstává na hodnotě 1080x2460 pixelů. Displej je sice o pár setin palce menší, ale stejně...

Významnější upgrade pak najdeme pod kapotou, a to konkrétně v oblasti čipu. Xiaomi osadilo model Redmi Note 12T Pro procesorem Dimensity 8200 Ultra, jenž je vyráběn modernějším procesem (konkrétně 4nm). Kapacita baterie nicméně zůstává na 5 080 mAh a výkon se ze 67 W nepohnul.

Na zadní straně pak najdeme fotoaparáty se sejným rozlišením jako loni – hlavní je 64Mpx a doprovází jej 8Mpx ultra širokoúhlá kamera spolu s 2Mpx makro snímačem.

Výrobce zatím neodhalil cenu ani přesné datum vydání, ale víme, že nejlepší konfigurace obdrží 12GB operační paměť a 512GB úložiště. Smartphone se bude prodávat v černé, modré a bílé.