Vítejte u víkendového souhrnu novinek ze světa technologií, Stručně.

- Leaky naznačují, že by nová generace chytrých hodinek Galaxy Watch mohla disponovat 16GB úložištěm. To je oproti Galaxy Watch 3 dvojnásobek.

- Potvrzené rezervace Steam Decku se na Ebay běžně prodávají za dvojnásobek ceny samotné konzole; může za to omezení rezervací pouze na Steam účty, které už před květnem provedly platbu.

Přečtěte si také: Valve nám lhalo? Nový Steam Deck je za stejnou cenu...

- Xiaomi v druhém kvartálu tohoto roku předehnalo Apple a stalo se tak druhým největším výrobcem smartphonů na světě, větší už je jen Samsung. Společnost může za úspěch děkovat především hojným prodejům v Africe, Latinské Americe a západní Evropě.

- Přestože leaky napovídaly představení nové generace procesorů AMD Threadripper už v září/septemberi, podle nejnovějších úniků si na procesory nejspíš počkáme až do listopadu/novembera. Řada 5000 přinese novou architekturu Zen 3.

- Twitter spouští automatické titulky k videím a hlasovým tweetům, funkce je zatím dostupná na iOS v USA. Kdy dostane podporu češtiny, není dáno.

- iOS 15 dostane funkci „Focus“, díky které si budou moci uživatelé sami nadefinovat několik módů funkce nerušit, a tak třeba při práci dostávat jen relevantní notifikace.

- Amazon přesvědčil Apple, aby z App Store odstranil aplikaci Fakespot, která uživatele upozorňovala na falešné recenze u produktů právě na Amazonu - ten se obává, že aplikace poskytuje zavádějící data a je potenciální bezpečnostní hrozbou.

- WhatsApp začíná testovat zálohování šifrovaných konverzací na cloud. Právě díky šifrování by nemělo být možné zprávy přečíst bez vašeho účtu.

- Microsoft Teams dostanou aktualizaci. JavaScript bude místo Angularu využívat React.js a změní se i další softwarové atributy, včetně vzhledu - výsledkem by měla být nižší náročnost na RAM a obecně lepší výkon při používání aplikace.

Přečtěte si také: Steam Deck OLED dostal modernější procesor. Jaké jsou parametry?