Začátkem letošního roku společnost Razer v rámci CES 2021 představila unikátní chytrý respirátor pro každodenní použití. Z projektu Hazel se nakonec stane skutečný produkt.

„Rozhodli jsme se, že projekt zrealizujeme. Chytrou ochrannou masku budeme distribuovat,“ překvapil Min-Liang Tan, generální ředitel Razeru, v rozhovoru pro Yahoo Finance. V něm vysvětlil důvody pro realizaci projektu. Podle něj spočítá v tom, že používání respirátorů bude pravděpodobně pokračovat navzdory globálnímu očkování. Navíc existuje mnoho zemí, u nichž bude trvat rok až dva proočkování populace.

Podle dřívějších informací má mít Project Hazel certifikaci N95. O usmrcení případných bakterií a virů se má starat technologie na bázi UV záření, která má být schopna filtrovat 95 procent částic ve vzduchu. Kromě toho bude maska plně utěsněná, takže o bezpečí nemusíte mít strach. Navíc se vám pak díky aktivní ventilaci bude v masce i dobře dýchat.

Oproti běžnému respirátoru má tento chytrý průhlednou přední část, což umožňuje přirozenější konverzaci. Vaše ústa může navíc maska i nasvítit, takže to, co říkáte, ostatní uvidí zřetelně i v horších světelných podmínkách. Konverzace je ale hlavně o zvuku, díky vestavěnému mikrofonu bude maska váš hlas zesilovat tak, aby vám bylo rozumět.

V neposlední řadě tu máme RGB podsvícení Razer Chroma a voděodolnost.

Přečtěte si také: AMD FidelityFX Super Resolution, odpověď na DLSS od Nvidie může dorazit letos