Značka NZXT se specializuje na herní PC. Vyrábí komponenty, ale i celé sestavy. Buďto si necháte postavit svůj vysněný počítač anebo si vyberete některou z nabízených konfigurací. Nabídka je rozdělená do kategorií podle zaměření, vybírat si můžete mezi sestavami vhodnými pro streaming, tvorbu obsahu nebo pouhé hraní her. Aktuálně je ale u většiny počítačů na webu NZXT cedulka „vyprodáno“. Není se čemu divit, grafické karty jsou dlouhodobě nedostatkovým zbožím a pokud toužíte po slušných FPS, tak si musíte připlatit. Nebo ne?

NZXT přichází před vánočními svátky se zajímavým řešením v podobě nové řady Foundation. Jedná se o herní PC, které nemají klasické GPU. Přesto jsou provozuschopná. Počítače jsou totiž vybaveny APU AMD Ryzen 5600G, které v sobě kromě šestijádrového CPU ukrývá také grafické jádro AMD Radeon Graphics s frekvencí 1900 MHz. 

Integrovaná grafika se samozřejmě nemůže rovnat specializovaným GPU, to ale neznamená, že je k ničemu. Většinu současných oblíbených her zvládá, tvrdí NZXT, a jako důkaz přikládá pár konkrétních čísel. Nutno zdůraznit, že nejde o výsledky benchmarku, ale o orientační hodnoty při spuštění daných her ve full HD rozlišení a s úrovní detailů nastavenou na medium.

Myšlenka řady Foundation je taková, že zatím se spokojíte s kompromisem a časem, až se situace na trhu s grafickými kartami zlepší, dokoupíte pořádné GPU. Aktuálně můžete vybírat ze dvou konfigurací, které se liší velikostí, respektive základní deskou a zdrojem. H1 Edition je kompaktní PC se základní deskou MSI B450i Gaming ITX a 650W SFF Gold zdrojem, zatímco H510 využívá B550 ATX Motherboard (CEC) a 650W Bronze zdroj. Další parametry jsou shodné: 500 GB M.2 SSD a 16 GB RAM (3000 MHz). Stejná je koneckonců i cena 799 dolarů (18 tisíc Kč bez daně). Na českém trhu se ovšem prodávají pouze komponenty této značky, nikoliv sestavy.