Před dvěma týdny se objevily zprávy o tom, že Xiaomi tiše uvedlo model Redmi Note 12S v některých evropských trzích. O České republice tehdy ještě žádná zmínka nepadla, nicméně nyní už je smartphone se všemi specifikacemi a cenovkou dostupný v katalogu na oficiálním tuzemském e-shopu výrobce a také u vybraných partnerů.

Smartphone je momentálně dostupný ve fázi předobjednávek, ale konkrétní datum vydání odhaleno nebylo. Z předběžného výskytu v e-shopu Xiaomi, o kterém jsme vás již začátkem března informovali zde, však vyplynulo, že dorazí v půlce května.

Redmi Note 1S se u nás bude prodávat ve variantě 8/256GB, a to v černé a ledově modré barvě. Jeho oficiální cena byla stanovena na 7 490 Kč, nicméně nyní jej lze v rámci Xiaomi Fan Festivalu u vybraných prodejců předobjednat se slušnou slevou, a to za pouhých 5 990 Kč.

Ačkoliv nese smartphone označení Redmi Note 12, oproti dalším kouskům z této řady se vzhledově dost liší, a to hlavně kamerovým modulem na zadní straně. V něm najdeme 108Mpx hlavní snímač, 8Mpx ultra širokoúhlou kameru a 2Mpx makro senzor.

Přední strana je poté osazená 6,4palcovým AMOLED displejem s rozlišením FullHD+ a 90Hz obnovovací frekvencí, který je chráněn sklem Gorillla Glass 3. Třešničkou na dortu je pak 1 000nitová svítivost. Pod kapotou telefonu najdeme osmijádrový čipset MediaTek Helio G96 s 2,1GHz frekvencí a 5 000mAh baterii, kterou je možné dobíjet 33W výkonem.