Nubia bude již brzy pod svou značkou RedMagic, která se zaměřuje na produkty určené gamerům a proslavila se hlavně díky svým herním smartphonům, pořádat velkou akci, na níž bude odhalena řada nových zařízení. Kromě toho, že budou představeny drobné periferie, jako například klávesnice a myši, se dočkáme i monitorů, nebo možná dokonce zbrusu nového herního tabletu.

O existenci tabletu z dílny RedMagic se začalo spekulovat docela náhodou. MOBA hra Honor of Kings, která je populární hlavně v pevninské Číně, totiž vydala seznam nových podporovaných zařízení s obrazovkou o vysoké obnovovací frekvenci (upozornil na to server SparrowNews). Kromě skládacího telefonu Vivo X Fold2 nebo tabletů Vivo Pad2 a ZTE Axon Pad 5G se na seznamu objevil i dosud nevydaný/neoznámený herní tablet od RedMagic.

Ten má podle tabulky ve hře podporovat „extrémní kvalitu obrazu a velmi vysokou obnovovací frekvenci“, a tudíž se spekuluje, že RedMagic do boje proti konkurenci nasadí opravdu špičkový displej. Kromě toho by mu pod kapotou neměl chybět ani výkonný čipset, například Snapdragon 8 Gen 2. Značka by se také mohla zaměřit na propracovaný chladicí systém nebo výstřední design, jak má ve zvyku.

Žádné oficiální informace dosud nepadly, a tak se ze strany mé i uvedených zdrojů jedná o pouhé spekulace. Akce od RedMagic však bude probíhat už 10. května v 9:00 našeho času, takže na bližší detaily už nebudeme muset čekat zas tak dlouho.