Už v červenci byly na zahraničních trzích dostupné chytré hodinky Realme Watch 3, které se chlubí velkým AMOLED displejem (1,8 palce úhlopříčně) a voláním pomocí Bluetooth. Nyní zamířily do Evropy a pořídit je lze za slušnou cenu.

Displej nepřekvapuje jen svou velikostí, ale také maximálním jasem 500 nitů. Rozlišení je ale pouze 240x286 pixelů. Důležitým faktorem je i zmíněná možnost volání, hodinky totiž mají zabudovaný reproduktor a mikrofon, jemuž umělá inteligence pomáhá s potlačením hluku. Realme Watch 3 navíc nemusíte používat jen k příjmu hovorů – díky číselníku a seznamu kontaktů můžete kamarádům nebo rodině zavolat i bez toho, abyste vytahovali mobil z kapsy.

Samozřejmě nechybí ani sportovní režimy, těch je zde přes 110 a najdete mezi nimi i jógu, kriket nebo turistiku. Hodinky dokáží neustále zaznamenávat srdeční tep a zpracují vám také informace o spálených kaloriích, okysličení krve, stresu nebo kvalitě spánku. A pokud byste kladli velký důraz i na správný pitný režim, mohou vám Realme Watch 3 připomenout, že je čas na skleničku vody a chvilku odpočinku.

To není zdaleka vše, hodinky nabízejí i řadu dalších užitečných funkcí jako ovládání hudby nebo fotoaparátu telefonu, sledování počasí, příjem oznámení či sledování menstruačního cyklu. Certifikace IP68 zajišťuje odolnost proti menšímu množství vody, ale na plavání nejsou Realme Watch 3 stavěné.

Za hodinky si výrobce skrze oficiální stránku účtuje 69,99 eur, což je v přepočtu lehce přes 1 700 korun. Momentálně se ale dováží pouze do Belgie, Německa, Lucemburska, Nizozemska a Portugalska. Do Česka je doručuje pouze internetový obchod Amazon.