Společnost Realme se připravuje na vydání nového smartphonu Narzo N53, který bude podle všeho cílit na méně náročné zákazníky svou nízkou cenovkou. Přestože možná nabídne podobné specifikace jako každý jiný telefon, zajímavý je svým designem, který ve vás možná bude evokovat novější iPhony.

Narzo N53 má na zádech v levém horním rohu umístěný čtvercový kamerový modul, který se svým designem i rozmístěním jednotlivých fotoaparátů velice podobá například iPhonu 14 Pro. Nenechte se ale zmást – kamery jsou pouze dvě a ve třetím vystouplém kolečku se nachází baterka/blesk. V oficiálních upoutávkách se smartphone předvádí ve zlaté variantě, jež svým odstínem trošičku připomíná barvu Sunshine, v níž debutoval i kousek zvaný Realme C55, a to i na tuzemském trhu. Ten zase patrně kopíroval Dynamic Island od Applu.

Co se týče specifikací nadcházející novinky, výrobce zatím nebyl příliš sdílný. Máme už potvrzeno, že bude tenká 7,49 mm a nabídne baterii o kapacitě 5 000 mAh s podporou 33W dobíjení, jež slibuje nabití do 50 % za 34 minut. Přední strana pak bude disponovat obrazovkou se selfie kamerou umístěné v kapkovitém výstupku. Přestože neznáme přesné parametry displeje, téměř určitě lze říct, že bude využívat LCD panel.

Realme Narzo N53 má na indický trh dorazit 18. května, přičemž zatím není vůbec jasné, zda se někdy dostane k nám. Dostupný bude ve variantě se 6GB operační pamětí a 128GB úložištěm.