Pamatujete si ještě na Realme GT3? Ten smartphone, který okouzlil svou podporou ultra rychlého nabíjení během únorové konference MWC 2023? Pokud ne, za zlé vám to mít nebudeme, jelikož jsme si dobře vědomi, že už od té doby uběhla spousta času. O telefonu jako takovém jsme navíc od prezentace prakticky neměli možnost slyšet.

Absence informací o datu vydání či ceně trochu vzbuzovala dojem, že na něj Realme dočista zapomnělo. Aktuální tvrzení známého leakera však nasvědčuje opaku a vypadá to, že bychom se Realme GT3 mohli dočkat již brzy.

Paras Guglani alias passionategeekz ve svém twitterovém příspěvku uvedl, že se Realme GT3 konečně dostane ve vybraných trzích do prodeje už 12. června. Je ale otázka, zda se v tomto termínu dostane i na Českou republiku.

Ostatně budeme vůbec rádi, když se tady telefonu dočkáme, jelikož Realme bylo v posledních měsících na tuzemské scéně trochu neaktivní (s výjimkou nedávno uvedených modelů Realme 10 a Realme C55, takže popravdě moc nevíme, jak to firma aktuálně má).

Realme GT3 láká především na ohromující 240W výkon nabíjení svého 4 600mAh akumulátoru. Pod jeho kapotou dále najdeme čipset Snapdragon 8+ Gen 1 v doprovodu až 16GB operační paměti a nanejvýš 1TB úložiště. Na své přední straně pak má 6,74palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a 144Hz obnovovací frekvencí. Více detailů o výbavě si můžete přečíst v našem samostatném článku.