Pomaličku se začínají rýsovat další detaily o chystaném smartphonu Realme GT Neo5 SE, který bude levnějším bráškou únorového mobilu s 240W nabíjením. Ačkoliv jsme se řadu podrobností dozvěděli už díky únikům nebo výskytům v certifikačních databázích, určitými věcmi se už stihlo pochlubit samo Realme.

Jak společnost nově odhalila skrze svůj oficiální profil na čínské sociální síti Weibo, telefon Realme GT Neo5 SE dorazí v pořádně nabušené konfiguraci, přičemž z ostatních specifikací se zdá, že by mohl být i příjemně cenově dostupný. Dočkat bychom se měli varianty se 16GB operační pamětí typu LPDDR5X a 1TB úložištěm, která byla hodně oblíbená v případě nedávno vydaného Note 12 Turbo od konkurenčního Redmi (spadá pod Xiaomi).

Když už jsem tento mid-range telefon, jehož nejlepší model se v Číně stihl vyprodat během pouhých pěti minut, stihl zmínit, bylo by dobré ujasnit si, že Realme GT Neo5 SE bude podobný i v řadě dalších ohledů. Disponovat bude stejným čipsetem, tedy Snapdragonem 7+ Gen 2, a zřejmě se dočkám i stejné fotografické sestavy. Na zadní straně zřejmě dostaneme 64Mpx hlavní snímač v doprovodu 8Mpx ultra širokoúhlé kamery a 2Mpx makro objektivu.

Na druhou stranu by ale bylo dobré říct, že Realme GT Neo5 SE bude v některých oblastech i lepší než Redmi Note 12 Turbo. Nabídnout by mohl vyšší rozlišení a obnovovací frekvenci displeje nebo lepší kapacitu baterie, kterou navíc půjde dobíjet rychleji (až 100W výkonem).

Realme GT Neo5 SE dorazí již v úterý 3. dubna, a to pouze pro čínský trh. Prozatím není jasné, zda bude dostupný i globálně s nějakým jiným označením.