Mnozí z vás si jistě budou pamatovat na březnové/únorové novinky o smartphonu Realme C55, který se patrně svezl na boomu kolem Dynamic Islandu a je vybaven takzvanou Mini kapsulí, která se inovativní funkci od Applu výrazně podobá. Nově se tento kousek s mid-range specifikacemi, ale cenovkou spadající do nižší třídy, objevil i na českém trhu.

Po delší pauze v tuzemsku se Realme probudilo a přineslo právě tuto novinku, která je už nějakou dobu dostupná na indickém trhu, kde mimochodem čelila velice slušnému zájmu. A není také divu. Kromě zmíněné Mini kapsle, která se ukazuje kolem průstřelu s 8Mpx selfie kamerou a slouží k zobrazování nejrůznějších statusů, má totiž smartphone řadu dalších lákadel.

Jedním z nich bude například 6,72palcový displej s rozlišením FullHD+ a 90Hz obnovovací frekvencí zajišťující plynulejší obraz, než je k vidění u některých konkurenčních smartphonů se 60Hz panely. Zadní strana je navíc osazená 64Mpx fotoaparátem a 2Mpx černobílým objektivem. Oproti předchůdci navíc výrobce zvýrazňuje o více než 50 % lepší jasnost. Kvalitu výsledných snímků navíc ještě zvýší podpůrné technologie, jako například ProLight.

Pod kapotou smartphonu se nachází čipset MediaTek Helio G88. Narovinu vás můžeme ubezpečit, že od něj nelze čekat bůhvíjak velký výkon, a tak se smartphone rozhodně nebude hodit například na hraní náročnějších her. To mu ale samozřejmě vzhledem k ceně, o které vám brzy povíme víc, rozhodně nelze vyčítat. Helio G88 využívá 12nm proces a jeho maximální takt dosahuje ke 2,0 GHz.

Realme C55 je dodáván s nástavbou Realme UI 4.0 a operačním systémem Android 13. Nechybí mu navíc ani podpora NFC, což vám umožní platit v obchodech bezkontaktně.

CENA A DOSTUPNOST

Realme C55 je již dostupný na tuzemském trhu, a to v následujících variantách:

  • Realme C55 6/128GB – 4 779 Kč
  • Realme C55 8/256GB – 5 999 Kč

Co se týče barevných kombinací, smartphone lze pořídit ve verzích Rainy Night (černá) a Sunshower (zlatá).