Mnozí z vás už budou jistě vědět, že čínská společnost Realme má v přípravě novou vlajkovou řadu, která se zaměří primárně na milovníky fotografování. Ponese označení Realme 11 a skládat se bude nejméně ze dvou modelů, přičemž ten nejlepší ze všech, pojmenovaný jako Realme 11 Pro+, dostane 200Mpx kameru.

Už dříve bylo marketingovou ředitelkou společnosti potvrzeno, že tyto smartphony dorazí v květnu, ale na konkrétní datum jsme si museli počkat až do nynějška. Realme už konečně ohlásilo, kdy se dočkáme premiéry – akce bude probíhat 10. května v 10:00 našeho času. Na globální trh ale smartphony budou pochopitelně uvedeny až nějakou dobu po čínském vydání.

O sérii Realme 11 máme už poměrně hodně informací, a to z důvěryhodného zdroje – modely Pro a Pro+ se totiž objevily v certifikační databázi TENAA, kde byl kromě specifikací poprvé odhalen i jejich design. Smartphony zaujmou masivním kamerovým modulem kruhového tvaru, ale také prémiově vypadající barevnou variantou, jež byla nedávno zachycena naživo (více informací zde).

Oba smartphony budou disponovat 6,7palcovým AMOLED displejem s rozlišením 2412x1080 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí. Podle renderů bude na okrajích prohnutý. Pod kapotou se má nacházet neznámý čipset od MediaTeku s 2,6GHz frekvencí (zřejmě ale půjde o Dimensity 7000), který bude doprovázet až 16GB operační paměť a nanejvýš 1TB úložiště.

Informace o ceně zatím ze žádného úniku nevyplynuly, a tak si budeme muset počkat buď na samotné oznámení, anebo na přísun informací od nějakého dobře informovaného jedince.