Začátkem měsíce jsme vás informovali o dvojici chystaných vlajkových smartphonů z dílny čínské společnosti Realme, které budou vybaveny výrazným kruhovým fotomodulem. Všechny důležité informace jsme se dozvěděli díky jejich výskytu v certifikační databázi TENAA, každopádně nyní už můžeme pracovat i s něčím oficiálním.

Existenci smartphonů a další informace o jejich příchodu zveřejnila na svém oficiálním profilu ve službě Weibo marketingová ředitelka Realme Jessie Meng . Podle publikovaného plakátu máme počítat s blíže nespecifikovaným květnovým datem vydání. Na obrázku je také zachycen zmíněný kamerový modul, který bude pravděpodobně hlavním lákadlem, a to zejména nejdražšího modelu.

Realme 11 Pro+ bude totiž vybaven 200Mpx hlavním snímačem, čímž se přidá například ke smartphonům Redmi Note 12 Pro+ nebo Motorola Edge 40 Pro (v Číně Motorola Moto X40). Stejně jako jeho levnější brácha, Realme 11 Pro, dále nabídne 6,7palcový AMOLED displej o rozlišení 2412x1080 pixelů a čipset s 2,6GHz frekvencí CPU.

Právě tento tajemný procesor bude nejspíš součástí nové řady SoC od MediaTeku, nebo to alespoň tvrdil známý leaker Digital Chat Station. Bližší podrobnosti o něm však zatím nemáme. Leaker v jiném příspěvku uvedl, že série Realme 11 se bude vůbec poprvé zaměřovat primárně na fotografování.

Informace o globální dostupnosti zatím nemáme, ale vzhledem k tomu, že se u nás Realme patrně začalo v poslední době více angažovat, je možné, že řada Realme 11 časem zavítá i k nám.