Realme 10 byl oficiálně představen na českém trhu a rychle si získal pozornost fanoušků mobilních telefonů. Vzhledem k jeho slušným technickým specifikacím by se mohl stát zajímavým konkurentem pro ostatní telefony ve své cenové kategorii.

Jedním z největších taháků Realme 10 je jeho procesor MediaTek Helio G99. Tento procesor je speciálně navržen pro mobilní telefony a nabízí poměrně vysoký výkon při současném šetření baterií. Dalším významným prvkem Realme 10 je jeho 90Hz AMOLED displej. V praxi to znamená, že bude obraz působit plynuleji než u levnějších 60Hz panelů.

SPECIFIKACE

Telefon běží na operačním systému Android 12 s nástavbou realme UI 3.0 a disponuje 90Hz AMOLED displejem, což zaručuje docela plynulý a ostrý obraz.

Realme 10 je poháněn čipsetem MediaTek Helio Helio G99, což znamená, že telefon by měl být schopen zvládnout i komplexnější úkoly, jako je hraní her (spíše méně náročných) nebo streamování videí, a to vše při šetření baterie. Ta má kapacitu 5 000mAh, takže by měla být schopna fungovat po celý den bez nabíjení.

Telefon také nabídne pěknou paměťovou konfiguraci 8/256 GB. Realme 10 nabídne mimo jiné až 8 GB virtuální RAM, která rozšiřuje celkovou velikost operační paměti na 16 GB.

Kromě toho Realme 10 disponuje 50MPx hlavním fotoaparátem a 16MPx selfie kamerou, což umožní uživatelům pořizovat kvalitní fotografie a videa. Tělo telefonu je velmi tenké, pouhých 7,95 mm, a váží jen 178g, což by mělo být pohodlné pro každodenní používání.

Součástí výbavy tohoto smartphonu jsou i další užitečné věcičky, jako například 3,5mm jack pro sluchátka nebo reproduktory UltraBoom slibující kvalitní zvukový výstup.

CENA A DOSTUPNOST

Realme 10 je již nyní k dispozici na českém trhu, a to s cenovkou 5 999 Kč v barevných verzích Rush Black (černá) a Clash White (bílá).