Během konference MWC 2023 byla na konci února představená očekávaná série Honor Magic5. Ta se skládá ze dvou vlajkových a jednoho mid-range modelu, který ale rozhodně není špatný a rovněž má čím zaujmout. Dražší dvojice sice ještě nebyla vypuštěna na náš trh, ale už se prodává v domovské Číně, kde je o ni vysoký zájem.

Detaily se na tamní sociální platformě Weibo chlubí sám generální ředitel Honoru Zhao Ming (alias George Zhao). Ve svém příspěvku tvrdí, že je po sérii Magic5 opravdu vysoká poptávka a v mnoha obchodech již byla kompletně vyprodána. Dokonce se omlouvá spotřebitelům, na které se nedostalo, a ujišťuje je, že se pracuje na brzkém dodání produktu do jejich rukou. Na zveřejněných snímcích jsou ukázány dlouhé fronty před obchody a také spousta zákazníků, kteří se už stihly dostat dovnitř.

Vysokému zájmu se snad ani nedá divit. Honor Magic5 Pro dokáže zaujmout svými fotoaparáty, které jsou podle testerů ze serveru DxOMark nejlepší ze všech smartphonů, nebo displejem, jenž je na tom úplně stejně. Třešničkou na dortu jsou pak tenké rámečky, stupeň krytí IP68 nebo slušná kapacita baterie, kterou lze navíc dobíjet bezdrátově, a to 50W výkonem. Nechybí ani parádní výkon díky čipu Snapdragon 8 Gen 2.

Klasický Magic5 je na tom designově velice podobně, ale přesto je zde řada důležitějších oblastí, kde na dražšího bráchu ztrácí. Disponuje sice stejným čipem, ale zato nenabízí bezdrátové nabíjení, jeho kamery mají horší rozlišení a displej dosahuje nižší maximální svítivosti.